70 g ongekookte guinoa
480 ml water
4 eieren
170 g fetta kaas geraspt
3 handen vol fijn gesneden Malve blaadjes
1 hand vol fijn gesneden Smalle Weegbree
75 g fijn gesneden ui
15 g gladde peterselie
1 eetlepel geraspte schil van bio citroen
160 g panko (of gewoon paneermeel)
zout
peper
olijfolie om te bakken
Breng het water aan de kook. Voeg de quinoa toe evenals een snufje zout. Zet het vuur zachtjes, roer het een keer door en laat het 10 mininuten zachtjes doorkoken zonder deksel. Draai het vuur uit, doe de deksel erop en laat de quinoa 20 minuten nagaren. Doe de eieren in een kom en roer ze goed los. Hier voeg je de rest van de bovenstaande ingrediënten aan toe behalve de olijfolie. Als de quinoa gaar is roer je deze door het mengsel en laat je alles 5 minuten rusten. Daarna neem je een kleine hand vol van de mix en vorm je er kleine burgers van. Leg deze op een met bakpapier uitgelegde bakplaat. Bak de patties vervolgens in een koekenpan met een scheut olijfolie tot ze lichtbruin zijn. Je kunt ze serveren met een yoghurtdip en een slade naar keuze.
yogurt met munt, peper en zout en een klein scheutje olijfolie goed doorroeren.
Verdeel de rucola, fijngesneden paardenbloemblad en vogelmuur over een platte schaal. Rasp de rode bieten met een rasp in dunne ronde plakjes en verdeel ze over de rucola. Strooi hierover de stukjes noten, geitenkaas en fruit. Meng alle ingrediënten voor de dressing (olie, azijn, mosterd, honing, zout) goed door elkaar tot een crèmig sausje en giet het vlak voor het eten over de salade.
De informatie die ik op mijn website publiek maak, wordt met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Ik ben echter geen arts dus wanneer je mijn recepten uitprobeert, doe je dat op eigen verantwoordelijkheid. De huismiddelen en recepten die ik beschrijf vervangen ook geen bezoek bij een arts. Bij lichamelijke klachten is vakkundige raad bij een arts of apotheker aan te raden. Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en mensen die medicijnen gebruiken.
Ik geef geen persoonlijk, medisch advies over het gebruik van kruiden bij specifieke klachten of ziektes.